2022

VII Congrés Internacional d’Educació d’Adults (CONFINTEA VII) a Marràqueix. Durant el congrés s’ha adoptat el Marc d’Acció Educativa de Marràqueix que marcarà les polítiques dels propers 10 anys (Compromisos d’inversió, Inclusió i visió holística de l’EA, Redisseny de sistemes  i Professionalització).

CONFERÈNCIA ANUAL EBSN 2022, VIENA (AUSTRIA)   “Aprenent del passat, preparant-nos per al futur Habilitats bàsiques per a adults en 2030”.  Organitzada en cooperació amb el Ministeri Federal d’ Educació, Ciència i Investigació d’ Austria i l’ Associació de Centres d’ Educació d’ Adults d’ Austria .

ASSEMBLEA GENERAL DE L’EAEA, CONFERÈNCIA ANUAL 2022 i cerimònia de lliurament del premi Grundtvig a MALINES (BÈLGICA). El tema de l’EAEA aquest 2022 és “Aprenentatge i valors transformadors, amb una atenció específica a les transicions bessones”

UDG. Cloenda del curs de formació de formadors organitzat amb l’ICE de la UdG.
Conferència anual EVSW (European Vocational Skills Week) en format virtual.

Fundació Sant Vicenç de Paül. “Sortir-se’n. Una conversa sobre aprenentatge i vida. Figueres” Conversa creuada amb Jaume Funes, Eduard Vallory i Berta Maspoch (Fundació Salut Empordà).

Xarxa Learning Cities de la UNESCO, Girona. Rebuda de la delegació holandesa de la xarxa Learning Cities de la Unesco.

Celebració del Dia d’Europa organitzat per l’Ajuntament de Girona.

DIA D’EUROPA BILDUNG 2022. COPENAGHEN. Jornada i conferència sobre Bildung, el futur i com crear consciència:  Sostenibilitat, tecnología, modernitat, democràcia i educació.

VISITA D’ESTUDI de l’associació belga “Monde des possibles” (món de possibilitats)  juntament amb una representant de l’EAEA, a la nostra entitat i a diferents centres dedicats a la formació d’adults (el CFA Palau de Mar a Barcelona,  CFA Nou a Girona i al Centre Cívic Sant Narcís .

PARTICIPACIÓ online al II Congreso Estatal de Educación de Personas Adultas (Santiago de Compostela).

 

2021

Celebració Dia Internacional de la Ciutat Educadora, al Centre Cívic Ter: celebració entorn de “La ciutat educadora no deixa ningú enrere” garantint la igualtat d’oportunitats, la inclusió, el progrés social i el creixement sostenible.

PARTICIPACIÓ online al I Congrés de Formació de Persones Adultes. Caminar cap al futur, ponència de Rosa M. Falgàs.

Campanya SOM ALE, participació online en el Cafè Virtual organitzat dins la Campanya  ALE Campaign global – Kick-off event EAEA-ICAE-UIL.

COMISSIÓ EUROPEA, participació online al High-level forum on individual learning accounts.

Programa TV Nunca es tarde. Grup EPA (youtube).

Dia Internacional de la Llengua Materna a Girona, organitzat per UNESCOGI.

 

2020 

Participació a LLLWeek 2020 – Lifelong Learning for Sustainable Societies (online).

Presentació observatori FP. Ministerio de trabajo. 

EAEA Conference “Outreach and Access in Adult Learning” i  Assemblea General (online).

EBSN Conference i Assemblea General (online).

EFVET literacy (online).

Conferència EVSW.Comissió Europea.

Webinar UNESCO Institut LLL: Learning Cities’ COVID-19 recovery: from research to practice – the challenge of education for sustainable development (online).

Webinar on global challenges in adult learning and education, organising together EAEA with ICAE, the International Council for Adult Education. Setting up CONFINTEA VII (online).

III Trobada Educació de persones adultes. L’EPA, motor de canvi en els sistemes educatius.

Acte de presentació de l’Any Pallach 2020. Per l’educació i el compromís social. Educar, un compromís amb el futur. Commemoració del centenari del naixement de Josep Pallach. Organitza Fundació Josep Pallach

 

2019

II Jornada innovació i emprenedoria d’FP a Girona, impulsada pel Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional.

I Congrés de l’FP de Catalunya. Palau Reial de Pedralbes, Barcelona.

Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona). Acte de commemoració dels 30 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Hèlsinki. European Vocational Skills Week. Participem a la Setmana Europea de les Competències Professionals 2019, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la  l’Educació d’adults i la formació professional.

EAEA, JORNADES DE FORMACIÓ DEL PERSONAL MÉS JOVE. Brussel·les 2019. Treball i intercanvi d’experiències i polítiques a tot Europa.

Inauguració de la Conferència ESREA i Cerimònia d’admissió en el saló de la Fama (Belgrad-Sèrbia). Aquest any el Consell d’ Administració i els membres del Saló de la Fama han proposat l’ admissió com a nou membre, de la nostra presidenta Rosa M. Falgàs.

Jornada del “DIA DE L’APRENENT- Aprendre pel gust d’aprendre. Els Cercles d’Estudi”. Amb la col·laboració de la Fundació Fita, l’Associació Amics de la UNESCO de Girona, la Fundació DRISSA i la Coral ÀKAN i amb el suport de la Casa de Cultura de Girona – Diputació de Girona, Ajuntament de Girona i Generalitat de Catalunya.

Participació a l’Assemblea i Conferència anuals de l’EAEA a Copenaghe. En cooperació amb l’ Associació Danesa d’Educació per a Adults (DAEA).

 Assistim a les jornades convocades pel SEPIE a Murcia VI ENCUENTRO NACIONAL DE PROYECTOS DE ACCIÓN CLAVE 1 (KA1) – MOVILIDAD PARA EL APRENDIZAJE DEL PERSONAL DE EDUCACIÓN ESCOLAR (KA101) Y DE EDUCACIÓN DE PERSONAS ADULTAS (KA104)

Conferència: Aprendre i gaudir. Els museus com espais d’aprenentatge. A l’espai dels Amics del Museu d’Art de Girona. A càrrec de Rosa Ma. Falgàs, presidenta de l’Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR).

Assemblea General i Conferència Anual de l’EBSN, 2019 ,Tallinn (Estònia). Aquest any, l’esdeveniment anual de la Xarxa va estar coorganitzat per l’ Associació d’Estònia educadors d’adults (Andras) .

Jornades: Inclusió i Diversitat en la Formació de Persones Adultes. CFA Jordi de Sant Jordi. La Vall d’Uixó.

Presentació del curs “Ep! Escolta i parla” a l’ Arts Santa Mònica  (Barcelona). Curs oral de català per a persones no alfabetitzades. Organitzat per la  Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització lingüística.

Celebració del Dia d’Europa. Un any més ACEFIR col·labora amb l’Ajuntament de Girona, l’Associació Amics de la UNESCO de Girona i EuropeDirect de Girona, a la celebració del Dia d’Europa.

Celebració del Dia d’Europa. Caminada fins a l’escultura Girona, Llinda d’Europa , de Bonaventura Ansón. Amb la col·laboració de Nordic Walking Girona, padrins de l’escultura  dins el programa de UNESCOGI “Apadrinem escultures”.

Europe Direct Girona i el CDE organitzen la xerrada: UE: Desmentint tòpics. Centre Cívic Ter, amb la col·laboració d’ACEFIR.

Participació a la Jornada de reflexió a Mataró: “Nous horitzons per a l’educació de les persones adultes”.

Participació a la Jornada “L’aprenentatge en xarxa: de la interacció als impactes” organitzada pel Departament d’Educació a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.

Diàlegs Transfronterers: Cap a una esfera pública europea arrel de les eleccions al parlament europeu 2019. Organitza Comissió Europea, Europe Direct Girona i Europe Direct

Participació a l’Escola d’Hivern organitzada per l’EAEA i la Universitat de Würzburg, Alemanya, sobre: “Estudis Comparatius en Educació d’Adults i Aprenentatge Permanent”

Participació a la Jornada “Espai de debat, creació i reflexió” organitzada pel Departament d’Educació.

 

2018

Participació als Diàlegs Transfronterers entre Espanya i França, organitzats per Europe Direct (Girona i Pyrénées) a Argelès. “La UE actual” i “El futur de la UE” respectivament.

Conferència EPALE 2018 ” Fomentant una inspiradora comunitat d’aprenentatge d’adults” a Budapest (Hongria).

Taller internacional per a l’elaboració del Pla Nacional per a l’alfabetització d’Adults, finançat pel programa de Suport a la Reforma Estructural de la Comissió Europea (Lisboa).  Presentem la nostra experiència de formació en Basic Skills i sobretot en alfabetització i llengua oral amb persones que han passat per processos migratoris.

Seminari “El Pilar Europeu dels Drets Socials i el Semestre Europeu com a eines per a la prestació de l’Europa Social: una reflexió amb la societat civil”. Brussel·les.

Visita al CFA Municipal Natura de Pineda de Mar

Jornades del projecte ORALPHA, dins el marc d’Erasmus+ K2 de formació d’adults, a Brescia (Itàlia).

Assemblea General i Conferència Anual 2018 de l’EAEA a Tallin.

Participació a la cloenda del curs del CFA Montserrat Roig al Poblenou a Barcelona.

Sessió informativa sobre recursos per a l’alfabetització en català al Centre de Formació d’Adults d’Aixovall (Andorra).
Convidades pel Govern d’Andorra, vàrem tenir l’oportunitat de poder conèixer el Centre de Formació d’Adults d’Andorra situat a Aixovall i tot l’equip de professorat. https://educacio.ad/cfa

Assemblea General i Conferència Anual 2018 de l’EBSN a Berlin.

Participació a la Fira d’Entitats de Voluntariat de Girona.

Dia Mundial de la Poesia, hem assistit a la celebració del Dia Mundial de la Poesia a Girona Cicle Llengua Poesia Llibre. Lectura del poema “La poesia” de Marc Granell (València, 1953) en català, en llenguatge de signes i en una dotzena de llengües diferents. Lloc: Biblioteca Carles Rahola. Organitzat per: Amics de la UNESCO de Girona, Consorci per a la Normalització Lingüística – CNL de Girona i Serveis Territorials de Cultura a Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Fundació Astrid 21.

Participació a la Conferència NOM DE DONA, dins dels actes del Dia Internacional de la Dona que organitza el  Col·lectiu de Dones de Sant Narcís.

 II Trobada Educació de persones adultes: sentit i futur de l’educació de persones adultes, Edifici Rectorat de la UAB – Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). Activitat reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Visita a La Troca, Escola Comunitària de Formació d’Adults a Barcelona El dijous 01 de març, juntament amb el nostre soci honorari David Mallows, vàrem visitar L’Escola Comunitària La Troca (https://latrocasants.org) Us recomanem que, quan us sigui possible, la visiteu. Una experiència molt interessant. Felicitats i ànims!

 

2017

Acefir (el GRUP del Cercle d’informàtica)  apadrina l’escultura ‘La família’ d’Emília Xargay, veïna de la Rodona.Els Amics de la Unesco de Girona van formalitzar l’apadrinament de l’escultura situada des de l’any 1981 al jardinet de la Font del Rei, a l’Eixample.

Coincidint amb el tancament del Centre de Formació d’Adults (CFA) Jacint Verdaguer, ubicat al Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona “ La Modelo”, els departaments d’Ensenyament i Justícia presenten el llibre 13 vides, infinites veus. Reflexions educatives des de l’escola de la Model.

Presentació a València i conversa al voltant del “Manifest per a l’educació de persones adultes en el segle XXI”

Conferència Anual i Assemblea General de l’EAEA

Participació al debat “Dos generaciones para una nueva Europa” a Madrid, a la Sala Europa de la Seu de les Institucions Europees a Espanya.

Participació en l’ Acte Institucional per celebrar el Dia d’Europa

Jornada de “Debat del Manifest per a l’Educació d’Adults en el segle XXI”, a Girona.

Inauguració de l’Exposició “Girona Premi d’Europa”

Participació a la jornada de l’EAEA celebrada a Porto,“Financing Adult Learning in Europe”

Participació a l’Assemblea General de la FOCIR.

Participació a les XVI Jornades de la FOCIR “La Diplomàcia de la Catalunya Estat, Nous horitzons”. Barcelona.

Participació al  I CONGRÉS TRANSFRONTERER DE L’ESPAI CATALÀ: ENSENYAMENT I LLENGÜES, a la  Casa dels Països Catalans a Perpinyà  i a la Sala la Cate a Figueres.

Participació a la reunió informativa sobre els Ajuts DIPLOCAT organitzat per la FOCIR. Barcelona.

Trobada a l’Institut carles Rahola de Girona amb GRODE i l’equip directiu de l’Institut per la presentació de Xec3 (Xarxa Educativa per a la construcció de coneixement a traves  de les relacions multigeneracionals).

 

2016

Participació a European Vocational Skills Week. Brussel·les.

Participació, convidades per la plataforma Learn for life,  al  Festival de L’aprenentatge que es va celebrar a Breda-Holanda.

 Assemblea General i Conferència anual de l’EAEA a  Brussel·les  “Innovació a la formació europea per a adults”. http://www.eaea.org/en/home/events/eaea-general-assembly-and-annual-conference.html

Assemblea General de la EBSN i  Conferència Anual 2016  a Ljubljana (Eslovènia). “La política nacional. Aplicació a nivell local” .  http://www.basicskills.eu/?page_id=5169

Jornades :”Cycle de rencontres transfrontalières” (Perpinyà/Figueres)

Col·laboració amb el CFA Nou (Centre Formació Adults) Girona/Geòrgia

Jornada “L’acció social a Girona” Taula Tercer Sector Social de Catalunya

Celebració Dia d’Europa. Ajuntament de Girona

EPALE-Debat/discussió sobre les solucions de bones pràctiques per donar suport als programes d’educació d’adults que s’ofereixen a les persones nouvingudes. https://ec.europa.eu/epale/en/blog/el-nostre-mon-resrouces-teaching-catalan-migrants

Premi del Consell d’Europa. https://www.youtube.com/watch?v=UBXYFkhfGVI

Jornada sobre participació: Educació i ciutat -CEM-Ajuntament de Girona

Assemblea General Acefir 2016.  Espai Cívic La Devesa (Girona).

Jornada informativa sobre la LLei 25/2015 del voluntariat i de foment de l’associacionisme. Organitzada pel departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

 

2015

Xerrada “Ser analfabet avui” Conferència a càrrec de Rosa Ma. Falgàs, presidenta d’ACEFIR i tresorera d’Amics de la UNESCO de Girona.

Rebem una Visita d’Estudis de professors de formació d’adults de Noruega. Els acollirem al Centre Municipal de Formació d’Adults de Palafrugell.

Cloenda de la “Literacy Week  ELINET  2015”, a Brussel·les. http://www.literacyweek.eu/

Trobada d’entitats de foment de la llengua catalana a l’Auditori de la Generalitat de Catalunya. Barcelona   http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/entitats/cens-entitats/trobada/

III Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana a l’Ateneu Barcelonès (c. de la Canuda, 6) Barcelona  III Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana

Assistència a la presentació del document “repensar l’Educació” organitzat per UNESCOCAT  i  la Fundació Bofill. Barcelona

Assemblea General i Conferència de l’EAEA 2015 a Portugal (Porto). “Educació d’adults i Salut” La salut de l’alfabetització en l’educació d’adults a Europa. http://www.eaea.org/en/eaea/eaea-events/2015-porto-portugal.html

Assemblea General Anual de l’EBSN (European Basic Skills Network) a l’Haia (Països Baixos). El tema de la Conferència i posterior taller és “Les estratègies que funcionen: la governança, el finançament i la implementació de les habilitats bàsiques per a adults.

Cloenda del curs de formació de formadors “L’acolliment sociolingüístic de persones nouvingudes, organitzat per ACEFIR conjuntament amb Càritas i SER.GI.

Participació als actes organitzats a la ciutat de Girona amb motiu del Dia d’Europa.  http://www2.girona.cat/documents/11622/82604/GI-Setmana_europa_2015.pdf

Organització de les “IV Jornades Europees 2015” amb l’objectiu de donar a conèixer, reflexionar i repensar quina és la millor formació que poden rebre els formadors d’adults en una societat de canvis constants; i al mateix temps, aportar el nostre coneixement i la nostra experiència per un procés de desenvolupament capaç de fer front als reptes futurs. http://ivjornadeseuropeesacefir.blogspot.com.es/

 Participació a la Jornada “L’acolliment lingüístic: el context social i personal i la motivació en l’aprenentatge”, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del Grup d’Immigració de la comissió d’Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua  Catalana de Girona. Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona.

Participació a la Jornada Transfronterera “Acompanyar les persones en situació de precarietat en el territori transfronterer”. Organitzada per  ” Pôle Ressources de Développement Social 66″. Perpinyà.

Participació a la “30a Trobada de Tècniques i Tècnics d’Educació de l’Àmbit Local. Educació i acció municipal: horitzó 2025”. La trobada, organitzada per  l’Ajuntament de Girona i TéKhne va tenir lloc a la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

Presentació del “Hungarian Open Learning Centre Network Programme” a càrrec de l’associació d’Hongria  “Hungarian Association of Lifelong Learning“.

 

2014

Participació a la III trobada Pedagògica Lècxit (Lectura i Èxit Educatiu). Barcelona.

Jornada de presentació a la seu de la Generalitat a Girona dels Principals resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població de Catalunya 2013. Girona

Jornada a Lisboa. Reunió de les Regions del Sud d’Europa que formen part del projecte RENEWAL (REgional NetWorking for Adult Learning in Europe). http://www.eaea.org/en/projects/eaea-coordinated-projects/renewal/regional-meetings.HTML

Conferència final a Granada, del projecte recolzat per la Comissió Europea +APL . http://www.plusapl.net/indexsp.HTML

Participació a la presentació del la web INFÓRMATE del MEC. Madrid

Presentació del mètode “El Nostre Món” dins la jornada formativa dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) a la seu de Càritas Diocesana de Girona. http://www.caritasgirona.cat/CA/1715/som-noticia.html

Participació a la Conferència i Assemblea General de l’EAEA. Brussel·les.

Participació a la Conferència Anual i Assemblea general del EBSN. Budapest.

Celebració a Girona del Dia d’Europa amb la presentació del seminari Grundtvig organitzat per ACEFIR. ACEFIR Grundtvig Workshop – EBSN Academy

ACEFIR Grundtvig Workshop “Quality of delivery of initial literacy for immigrants to Europe:pedagogical approach, methods and materials”. Girona

Participació a la presentació del llibre EDUCACIONARI. Palafrugell.

Jornada  TÉKHNE – ACEFIR  L’aprenentatge al llarg de la vida. Girona

Presentació a Girona del programa ERASMUS+. Auditori Irla. Generalitat de Catalunya. Departament d’Educació.

Presentació del Mòdul Oral “Viure i treballar en el país d’acollida” al Grup d’Immigració de la Comissió d’Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua Catalana de Girona (www.gencat.cat/llengua/coordinacioterritorial)

 

2013

Presentació del Mòdul Oral “Viure i treballar en el país d’acollida” a l’equip d’assessors-es  LIC  – S.T. d’Educació de Girona.

Assistència a la II Trobada Pedagògica Lectura per a l’Èxit Educatiu” Lecxit. Cosmo Caixa, Barcelona.

Assistència a la presentació dels materials del Consorci per al foment de la lectura. Girona.

Assistència al taller “Com aprofitar la diversitat lingüística a l’aula”, Girona.

Assistència a la inauguració de l’exposició “Català llengua d’Europa”, Girona.

Jornada PIAAC organitzada per la Universitat de Barcelona.

Participació al Seminari Grundtvig de VOX, Oslo (Noruega).

Assistència a la Jornada “com avaluar les competències de la població adulta”, Fundació Bofill, Barcelona.

Participació a la reunió entre  la Universitat d’Alacant, ACEFIR i la presidenta del EBSN. Alacant.

Participació a la Conferència del LitCam 2013. Frankfurt.

Signatura del conveni de col·laboració entre ACEFIR – Caritas – Associació Amics de la UNESCO de Girona.

Assistència a la celebració del 30è aniversari de Política Lingüística, Barcelona, Parlament de Catalunya.

Esmorzar educador“. Consell Comarcal de la Selva i INS Santa Coloma de Farners.

Jornada d’Intercomprensió lingüística. Universitat Autònoma de Barcelona.

Jornada entorn als processos d’alfabetització. Girona.

Conferència Anual de l’EAEA. Leicester (UK)

Conferència Anual de la xarxa EBSN. Madrid.

III Jornades Europees d’ACEFIR. EL TREBALL EN XARXA PER A UNA CIUTADANIA EUROPEA ACTIVA Palafrugell.http://llljornadeseuropeesacefir.blogspot.com.es/

Visita d’Estudis d’un grup d’estudiants de la FORNBY FLOK HIGH SCHOOL de FALLUN (Suècia). Girona.

 

2012

Jornades Tècniques de l’espai català transfronterer. Eurodistricte. Girona

Lliçó Inaugural Curs 2012-13. Escola de la Dona, dilluns 26 de novembre.

Projectes Culturals de cooperació territorial 2014-20. Euroinstitut Català Transfronterer. Salt.

III Jornades d’Aprenentatge de Llengües: Entorns, Eines i Recursos Didàctics, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.

LitCam Conference. “Alfabetització i ciutadania activa” Fira del Llibre de Frankfurt (Alemanya).

Jornada d’Acolliment lingüístic. Aprenentatge de la llengua i alfabetització? Caixa Forum – Fontana d’Or. Girona. de 9 a 14 h.

Lectura, eina vital. Fundació Pallach. Palafrugell.

Assemblea General de la xarxa EBSN a Praga i Conferència sobre “Basic Skills Teachers and Trainers”

Assemblea General E.A.E.A. a Viena (Austria)

Jornades d’Associacionisme Comunitari de l’Ajuntament de Girona.

Conferència sobre “L’Aprenentatge al llarg de tota la vida i els programes europeus d’aprenentatge” per part d’ACEFIR dins el marc de l’Assamblea General de la FCACU a Barcelona.

Participació a la Conferència Les Estructures jurídiques de la cooperació. Les AECT i les seves aplicacionsorganitzat per l’Institut Català Transfronterer a La Jonquera.

 Presentació del Mètode d’Alfabetització “El nostre món” a la seu del COPEC a Barcelona.

Presentació del Mètode d’Alfabetització “El nostre món” a la seu del COPEC a Girona.

Assessorament voluntaris del Centre La Sopa de Girona.

 

2011

Conveni de col·laboració ACEFIR i COPEC (Col·legi de Pedagogs de Catalunya).

Entrevista a Victòria Rodríguez, responsable de COPEC a Girona.

Reunió a Lisboa de la xarxa EUR-ALPHA

XI Jornades FOCIR “Valors Catalans: Construcció i Projecció de País”. Institut d’Estudis Catalans, Barcelona.

EAEA Conference on New Skills for New Jobs and the Role of Education..Brussel·les

Reunió del projecte “Partnering for Success” a Girona..Fundació ASTRES

Reunió a Mâcon de la xarxa EUR-ALPHA

Fira d’Entitats de Voluntariat, Girona. FCVS. http://www.voluntaris.cat/

 LitCam – Fira del llibre de Frankfurt. Conferència “Literacy and Sustainable Economic Growth”.

Curs de formació del mètode “El Nostre Món” per a formadors de Càrites Diocesana de Girona.

Fòrum de les Associacions a Perpinyà

Conferència anual de l’European Basic Skills Network. Vaduz (Liechtenstein)

Assemblea general de l’EAEA i de l’ICAE. Malmö.

II Jornades Europees d’ACEFIR – setmana Comenius-Grundtvig: Les Jornades han estat possibles gràcies al suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de GironaCol·legi de Pedagogs de Catalunya a Girona, Amics de la UNESCO de Girona i CoCu – Consultoria Cultural.

Visita al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona

2n Convit – Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana

Notícia El Punt:  250 professionals de la llengua compartiran experiències al Convit

Signatura de conveni de col·laboració entre ACEFIR i CARITAS. Objectius: formació del voluntariat i elaboració de material per a la pre-alfabetització oral en català.
Més informació: El PuntDiari de Girona, TV de Girona: Telenotícies migdiaCamí de vida.

Conferència de premsa sobre el llançament d’un grup d’alt nivell d’experts en l’àmbit de l’alfabetització. Comissió Europea, Brussel·les.

Sessió formativa sobre el Mètode d’aprenentatge del català per analfabets “El nostre món”. Girona.

 

2010

Jornades Europees a Sarrià de Ter  https://aprenentatgeambitlocal.wordpress.com/

Sessió formativa sobre el Mètode d’aprenentatge del català per analfabets “El nostre món”. Girona. 9 de desembre.

Participació a la Conferència “the integration of non formal adult learning in National Qualification Frameworks (NQFs). Brussel·les. 25-26 de novembre

Participació a la Nit del Voluntariat, organitzada per FCVS. Girona. 5 de novembre.

Assistència a les III Jornades sobre Associacionisme. Girona. 23 d’octubre.

Participació a la reunió de la Xarxa Eur-Alpha a Tessalònica.10-14 d’octubre

Participació a les V Jornades LitCam de la Fira del Llibre de Frankfurt. 4-5 d’octubre

Participació a les II Jornades del PEC (Projecte Educatiu de Ciutat). Girona. 2 d’octubre

Assistència a la sessió informativa sobre XARXANET. Girona. 30 de setembre

Entrevista al telenotícies migdia de TV de Girona. 7 de setembre

Assistència a les Jornades European training for tutors in adult literacy. Belfast. 6-10 de setembre.

Participació a les VI Jornades Rurals sobre la joventut de CRUC. Cambrils dels Pirineus. 31 de juliol.

Organització de les I Jornades Europees sobre Plans Locals d’Aprenentatge. Sarrià de Ter. 9,13,14 de juliol.

Participació al programa de Ràdio Local. Sarrià de Ter. 22 de juny.

Participació a la reunió de la xarxa EurAlpha a Paris. 3-5 de febrer.

Celebració de la cloenda de l’Any Amades a Girona. 17 de gener.

 

2009

II Jornades Europees. Setmana europea Comenius-Grundtvig https://acefir.cat/wp-content/uploads/2009/12/cartell-jornades.pdf

Assistència a la Conferència “Presidència espanyola de la Unió Europea”. Tribuna de Girona – Diputació de Girona. 17 de desembre

Curs de formació sobre el mètode “El nostre món” a Xàtiva. 3 de desembre

Participació a la reunió de la Xarxa EUR – ALPHA. Brussel·les 27-28 d’octubre

Participació a la fira del Voluntariat. Girona. 17 d’octubre

Participació a les IV Jornades LitCam . Frankfurt. 12-13 d’octubre

Participació a les Jornades “Educació Permanent i món local”  Diputació de Barcelona. Masquefa. 14 i 21 d’octubre.

Presentació del Mètode d’Aprenentatge del Català per a analfabets “El nostre món”. Girona. 23 de setembre.

Participació a la sessió formativa de la Diputació de Barcelona “Seminari nous temps, nous públics, noves necessitats de l’aprenentatge permanent” . Barcelona. 16 de juny.

Assistència a les Conferències organitzades pel Patronat Catalunya Món i el Punt Diari. Girona. 7 de maig.

Participació a les Jornades “Plans Locals d’Educació Permanent i iniciatives integrades municipals”. Sueca. 5 de maig.

 

2008

Participació a la Fira d’Entitats de Perpinyà.

Participació en el curs organitzat per  Tekhne “Les noves necessitats i els nous reptes de l’Educació permanent”, Barcelona.

Participació en les 12 hores de lectura viva organitzades pels Amics del Museu d’art de Girona.

Preparació de la visita d’estudis del grup belga de l’Associació SoCius.

ACEFIR participa a la III Campanya per a l’Alfabetització  (LitCam – Frankfurt Book Fair) presentant el material d’alfabetització de l’associació e-Krea.

Realització de la visita d’estudis del grup belga de l’associació SoCius.

Participació en el curs organitzat per la Diputació de Barcelona “L’articulació de l’aprenentatge permanent en el territori: Els Plans Locals d’Educació Permanent”, Barcelona.

Participació com a ponents a la Taula Rodona “La intergeneracionalitat com a element de cohesió social”, Terrassa.

Presentació del mètode “El nostre món” a l’Hotel d’Entitats de Girona

 

2007

Assistència al Simposi “Els paisos de parla catalana i europa durant la darrera centúria”. Institut d’Estudis Catalans.

Participació en la 2a reunió de treball del projecte LILLA. Siljiansnäs (Dalarna – Suècia).

Participació a la I Jornada de Llengua i Immigració del Consell Comarcal de l’Anoia amb la ponència “L’ensenyament de la llengua i l’alfabetització de persones nouvingudes”, a càrrec de Rosa M. Falgàs i Marta Nieto. Presentació del mètode d’aprenentatge del català per a nouvinguts analfabets “El Nostre Món”.

Participació en la II Campanya per a l’Alfabetització (LitCam) en el marc de la Fira del llibre de Frankfurt.

Presentació del mètode d’aprenentatge del català per a nouvinguts analfabets “El Nostre Món” a la Fira del llibre de Frankfurt.

Participació en el Programa de Formació continuada, curs núm. 13 “Educació Permanent i Món Local”. Diputació de Barcelona.

 

2006

Participació al Seminari de contacte Grundtvig: “From TIC- Information and Communication Technologies- to TAC- collaborative learning theories. Collaborative construction of knowledge via Internet”. Barcelona.

Jornada sobre alfabetització a Càrites Girona.

Reunió de la Federació Internacional de Biblioteques (IFLA) a Girona.

Participació a la jornada “Training the Trainers in learning in later life” dins el marc del projecte PEFETE. Sofia, Bulgària.

Assistència a la inauguració del Centre Educatiu Municipal per Adults de Palafrugell. 11 de setembre. Palafrugell.

Participació com a ponents a la 2a. Jornada d’acolliment lingüístic. 22 de setembre. Girona.

Participació a la Conferència sobre alfabetització de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt. “LITCAM, Literacy Campain for the Book Fair”. Frankfurt, Alemanya.

Participació a Ciutat.edu: nous reptes, nous compromisos, simposi de política educativa local: “Cap on va l’educació?”. Rosa M. Falgàs, presidenta d’ACEFIR, intervé com a ponent en “Les estratègies municipals d’educació al llarg de la vida” el 10/10/2006.

Participació com a ponents al curs “La intervenció educativa als municipis: espais de corresponsabilitat. Federació Catalana de Municipis i Associació Tekhne. Del 26 de setembre al 24 d’octubre. Barcelona.

Participació a la  VI Fira del Voluntariat organitzada per la Federació catalana del Voluntariat Social. 21 d’octubre. Girona.

Participació i organització de la 1a reunió de treball del projecte LILLA. Cinc Claus (L’Escala – Girona).

Presentació del Mètode d’aprenentatge del català “El nostre món” a la Jornada d’acolliment lingüístic a les Terres de l’Ebre. 1 de desembre. Tortosa.

Participació a la Nit del Voluntariat a la ciutat de Girona. 01 de desembre.

 

2005

Inici dels grups de conversa d’anglès. Nivell I i nivell II, i del grup de conversa de francès, Nivell I.

Participació a la Conferència sobre alfabetització de la UNESCO Institut for Education a Lió (França).

Participació a la jornada “Interactive learning in later life” dins el marc del projecte PEFETE. Praga, República Txeca.

Participació a la Conferència “EU Presidency Conference Adult Education, Work and Achieving the Lisbon Goals” UEA, Norwich, Anglaterra.

Participació a la Conferència “Value and Validation Learning”. Nordic Baltic Countries. Lillehammer, Noruega.

Participació a la Conferència “EAEA Conference on Valuing Learning”. Lillehammer, Noruega.

Participació a la Conferència EYCE 2005 (dins l’Any Europeu de la Ciutadania a través de l’Educació): “National Experiences. European Challenges”. Presentació d’ACEFIR. Berlin, Alemanya.

Participació al XXVIII Curs sobre la UE organitzat per l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i el Patronat Català Pro-Europa.

 

2004

Participació a la Conferència sobre gent gran: “Arts as a learning in later life“a Glasgow, Escòcia.

Conferència Internacional: “Diàleg per a l’aprenentatge al llarg de tota la vida en l’àmbit local”. Torroella de Montgrí. Dins el tercer any del projecte GLOP’s. Organitzada per ACEFIR, Odyssee i Stichting for Schoolwerk (Holanda), Hylte, Hyltebygdens Lärcentrum i Höskoland Böras (Suècia); amb la col.laboració del Sistema de Lectura Pública de Girona, TACA, i el Centre Cultural de la Mediterrània Can Quintana. Amb el suport de la Comissió Europea, Agència Nacional Sòcrates, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Jornada sobre cooperació transfronterera . “Les Eines de Formació al servei dels projectes transfronterers”. Prades, Departament dels Pirineus Orientals.

3rd Grundtvig Learning Partnership Conference . Noordwijkerhout, Holanda.

Participació al Fòrum Local d’Educació. Centelles.  Diputació de Barcelona . Àrea d’Educació.

Assemblea General de l’EAEA a Metz. Basic Skills.

Participació en la jornada EQUAL, Diputació de Girona.

 

2003

Vídeo-conferència dins el marc del projecte GLOP’S.

Curs de formació de formadors sobre l’aprenentatge de la llengua del país d’acollida. Granada.

II Vídeo-conferència dins el marc del projecte GLOP’S.

Conferència a Sarrià de Ter sobre “L’aprenentatge al llarg de tota la vida”.

Jornada “La propera ampliació de la Unió Europea” Patronat Català Pro Europa. Girona 2002.

Participació a la conferència “Adéu a les armes” organitzada per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona i INTERMON. 30 de gener. Girona.

Participació a la presentació del 4t. Congrés de la Gent Gran de Catalunya. 13 de febrer. Girona.

Participació a la segona Jornada de treball del projecte GLOP’S. Del 14 al 17 de febrer. Londres.

Participació a les Jornades “Les biblioteques públiques: espais d’integració socials” organitzades pel Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya a Girona i la Diputació de Girona. 15 i 16 de març. Salt.

Organització i realització d’un curs d’anglès per a socis i participants al projecte GLOP’S. 2n Trimestre. Girona.

Participació a la 3a Jornada de treball del projecte GLOP’S. De l’1 al 5 de maig. Hylte (Suècia).

Participació en el 10è aniversari dels Hotels d’Entitats. 11 de juny. Barcelona.

Participació a la 4a Jornada de treball del projecte GLOP’S. Del 14 al 18 de juny. Berg en Dal (Holanda).

Participació a la conferència Gaston Torn “El futur de la Unió europea” organitzada pel Patronat Català Pro Europa. 16 de setembre. Girona.

Participació i col•laboració en l’organització de l’Abraçada Mundial per a un Envelliment Actiu” organitzada per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona. 30 de setembre. Girona.

Participació a l’intercanvi de professors d’Escòcia i Catalunya organitzat pel Centre de Recursos de Llengües estrangeres del Departament d’Ensenyament de la generalitat de Catalunya. 2 d’octubre. Girona.

Participació en el curs “L’ampliació de la Unió Europea cap al centre i Est d’Europa: perspectives i ampliacions” organitzada pel Patronat Català Pro Europa i la Fundació Universitat de Girona. De l’1 al 24 d’octubre. Girona.

Participació a la II Fira del Voluntariat organitzada per la Federació catalana del Voluntariat Social. 5 d’octubre. Girona. √  Participació a la Grundtvig Learning Partnership Conference organitzada per la Comissió Europea. Del 17 al 20 d’octubre. Aarhus (Dinamarca) √  Participació a la 1a Jornada de treball del segon any del projecte GLOP’S. De l’1 al 3 de novembre. Malmo (Suècia).

Participació a la Conferència “Lifelong Learning in Europe: Moving Towarts EFA Goals and CONFINTEA V Agenda” del 5 al 10 de novembre. Sofia (Bulgària).

 

2001

Participació a la Consulta Col•lectiva per a l’Alfabetització organitzada per UNESCO. 1 i 2 de març. París.

Realització d’un curs sobre Avaluació organitzat pel Servei d’Atenció a Immigrants de la Comissió Diocesana d’Immigració. 16 de juny. Girona.

Organització i realització de la Jornada “Aprendre sempre” sobre el Memoràndum per a l’aprenentatge al llarg de tota la vida” amb la col•laboració dels Amics de la UNESCO de Girona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya . 25 de juny. Girona.

Participació a la Jornada sobre el Memoràndum per a l’Aprenentatge al llarg de tota la vida” organitzada pel Ministerio de Educación y Ciencia. 27 de juny. Madrid. √  Participació a la reunió del Comitè Executiu de l’Associació Europea per a l’Educació d’Adults (EAEA). 8 de setembre. Brussel•les.

Participació a la Jornada “Fent realitat l’aprenentatge al llarg de tota la vida” organitzada per la Comissió Europea. 9 i 10 de setembre. Brussel•les.

Participació a la Conferència “Catalunya, UNESCO i la globalització” organitzada per l’Associació d’Amics de la UNESCO de Girona. 19 de setembre. Girona.

Participació i col•laboració en l’organització de l’Abraçada per a un Envelliment Actiu” organitzada per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona. 1 d’octubre. Girona.

Participació a la I Fira d’Entitats de Voluntariat organitzada per la federació d’Associacions de Voluntariat Social. 6 d’octubre. Girona.

Organització de les Jornades de Treball del Projecte GLOP’S (Sòcrates – Grundtvig2). Del 27 al 29 d’octubre. Girona.

Presentació d’ACEFIR dins un programa de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE). 5 de novembre. Girona.

Participació a les Jornades Comarcals d’Associacionisme i Voluntariat organitzades pel Consell Comarcal del Gironès. 8 de novembre. Girona.

 

2000

Participació al programa “Educació per a Tothom” organitzat per la Consulta Col•lectiva de la UNESCO París. √  Participació a l’Observatori Local de Cultura de Pau dins l’Any Internacional de la Cultura de Pau organitzat per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona.

Participació a la presentació de la segona fase dels programes europeus Sòcrates i Leonardo da Vinci (2000-2006) organitzada pel Patronat Català Pro Europa. 1 de març. Barcelona.

Participació a la Jornada  “La Cultura i els Nous Fons Europeus” organitzada pel Patronat Català Pro Europa. 3 de maig. Barcelona.

Participació a la Jornada comarcal sobre Associacionisme i Voluntariat organitzada pel Consell Comarcal del Gironès. 13 de maig. Salt.

Participació a l’escola d’estiu del Voluntariat organitzada pel Departament de Benestar i Família. Del 27 al 30 de juliol. Sta. Maria del Collell.

Participació a la presentació del dossier i vídeo de l’Abraçada Mundial per a un envelliment Actiu organitzada per l’Associació Amics de la UNESCO de Girona. 1 d’octubre. Girona.

Participació a la Jornada Tècnica Empresarial organitzada pel Patronat Català Pro Europa i la Diputació de Girona. 27 de novembre. Girona.

Participació a la Celebració del dia Internacional del Voluntariat organitzada pel Departament de Benestar i Família. 1 de desembre. Barcelona.

 

1999

Participació a l’Abraçada Mundial per a un Envelliment Actiu, organitzada pels Amics de la UNESCO de Girona amb la col•laboració d’ACEFIR. 

Participació a les Jornades sobre “La reforma dels Fons Estructurals” organitzades pel Patronat Català Pro Europa. 

Participació a les Jornades sobre Cooperació Transfronterera organitzades pel Patronat Català Pro Europa. 

 

1998

Organització i realització de les Jornades “La Unió Europea cada dia més a prop” del 29 de maig al 6 de juny. Girona.

Organització i realització d’un curs sobre la Unió Europea pel personal del Server del Sistema Públic de Lectura de les Comarques de Girona. 9 i 11 de desembre. Diputació de Girona.

Realització d’una conferència sobre “Gent Gran, Gent Activa” organitzada pel Casal de Gent Gran del Centre Cívic de Sant Narcís. Girona.