ACEFIR desenvolupa la seva activitat en tres grans àrees: l’Educació, la Formació i la Recerca. El treball en aquestes tres grans àrees es porta a terme a través d’accions en els camps de l’alfabetització, la formació de formadors, la formació seguint el model Study Circles, el treball en xarxa a nivell internacional i l’assessorament a institucions i organitzacions:

 

  • MATERIAL PER A ALFABETITZACIÓ

Recursos per al professorat i voluntaris en l’alfabetització en català de nouvinguts analfabets:

 Mòdul Oral. Viure i treballar en el país d’acollida.

Mòdul oral d’alfabetització en català per a nouvinguts analfabets.

– El Nostre Món

Mètode d’alfabetització en català per a nouvinguts analfabets.

 

  • FORMACIÓ DE FORMADORS

 

– Curs “L’acollida sociolingüística de persones nouvingudes” en col·laboració amb  Càritas Diocesana de Girona i Fundació SER.GI. http://acollidasociolinguisticas.blogspot.com.es/

El curs està adreçat a persones, tant professionals com voluntàries, que treballen en l’acollida sociolingüística de les persones joves i adultes migrades, perquè tinguin una formació que els permeti ser més eficaces en la seva actuació.

– Cada 2 anys organitzem les Jornades Europees d’ACEFIR

– Mòduls formatius per a professionals de l’alfabetització i formació básica

 

 

 Grups de conversa d’anglès

– Tastets d’informàtica

– I tu què vols aprendre?

Si vols tenir nous coneixements sobre algun àmbit en concret, ja pots fer les teves propostes per a organitzar cursos, tallers, debats, etc. Els veïns del barri de l’Eixample de Girona poden decidir allò que volen fer. Si estàs interessat/da en alguna formació, fes-ho arribar a  cercleseixample@gmail.com. Organitza el Cercle d’Estudis al Barri de l’Eixample, amb la col·laboració de l’Associació de veïns de l’Eixample i ACEFIR.

 

  • TREBALL EN XARXA

– LitCam

– EBSN

– EAEA

-Infórmate  http://www.mecd.gob.es/alv/inicio.html

 

  • ASSESSORAR a entitats i organitzacions sobre l’aprenentatge al llarg de la vida, així com a persones de forma individual.