Home » General »

2022 "Formar-nos per aprendre a treballar en equip per a una societat inclusiva" "Formarse para trabajar en equipo en una sociedad inclusiva"

MANIFEST PER A L'APRENENTATGE D'ADULTS AL SEGLE XXI : EL PODER I L'ALEGRIA D'APRENDRE

 

 

CERCLES D’ESTUDI

-Conversa en Anglès: Grup de conversa en llengua anglesa. Practicar de manera informal i millorar la pronúncia i la fluïdesa

-Cercle d’estudi d’aprofundiment de la llengua i la literatura catalana

-Tastets d’informàtica

-Cercle d’estudi de Poesia

 

Organitza ACEFIR.

 

MODUL ORAL

Recurs per a l’aprenentatge del català. Adreçat principalment a totes aquelles persones que volen dedicar una part del seu temps a ensenyar el català de forma oral, primer pas d’un bon aprenentatge.

 

JOSEP PALLACH, 100 ANYS, UN LLEGAT ENCARA ACTUAL

Lectura  recomanada al personal docent i a tothom qui estigui interessat per l’educació

JOSEP PALLACH, 100 ANYS

 

PROJECTE EEA GRANTS  28 de juny de 2022

Continuem treballant en el projecte #EEANorwayGrants    focalitzat en els Joves en situació d’atur.

Dins de les activitats programades, hem rebut la visita a ACEFIR de #PRIOS, l’entitat noruega amb qui treballem conjuntament en el projecte  (https://www.prios.no/)

Durant la sessió de treball, hem presentat, amb  la col·laboració de la consultora MILGRAMS ,  el curs digital que han estat elaborant.

 

 

 


 

VII Congrés Internacional d’Educació d’Adults (CONFINTEA VII)

Marràqueix 15-17 juny 2022

Hem participat a la setena Conferència Internacional sobre Educació d’Adults (CONFINTEA VII)  que enguany s’ha celebrat a Marràqueix.

Durant el congrés s’ha adoptat el Marc d’Acció Educativa de Marràqueix que marcarà les polítiques dels propers 10 anys ( Compromisos d’inversió, Inclusió i visió holística de l’EA, Redisseny de sistemes  i Professionalització).

CONFITEA VII ACORDS

 


 

CONFERÈNCIA ANUAL EBSN 2022 , VIENA (AUSTRIA)  8,9 i 10 de Juny

Assistim a la Conferència anual d’ EBSN  “Aprenent del passat, preparant-nos per al futur Habilitats bàsiques per a adults en 2030”.  Organitzada en cooperació amb el Ministeri Federal d’ Educació, Ciència i Investigació d’ Austria i l’ Associació de Centres d’ Educació d’ Adults d’ Austria .

Quines polítiques enforteixen els programes d’habilitats bàsiques  i com preparar-se pel futur aprenent del passat.


 

ASSEMBLEA GENERAL DE L’EAEA, CONFERÈNCIA ANUAL 2022 i cerimònia de lliurament del premi Grundtvig , MALINES (BÈLGICA) 30 i 31 de maig

L’Assemblea General de l’EAEA se celebra a Malines, Bélgica, juntament amb la cerimònia de lliurament del premi Grundtvig i la conferència anual. 

El tema de l’EAEA aquest 2022 és “Aprenentatge i valors transformadors, amb una atenció específica a les transicions bessones”

 

 

 


 

 

MANIFEST SOBRE L’APRENENTATGE I L’EDUCACIÓ D’ADULTS PER A LA SOSTENIBILITAT

Intervenir per la qualitat  i la cobertura de l’aprenentatge d’adults  a nivell municipal local i a nivell governamental nacional. 

El Manifest incideix en la necessitat d’establir associacions polítiques que permetin assolir la sostenibilitat, així com el  l’actualització dels plans d’estudis i les eines per al desenvolupament i la capacitació dels educadors i formadors d’adults.  

 


 

 

L’educació i educació per a adults basada en Bildung

Els múltiples reptes i els ràpids canvis de les nostres societats a Europa exigeixen repensar el paper de l’educació i els conceptes de l’aprenentatge i l’educació d’adults (ALE). 

El projecte Bildung contribueix a aquest replantejament fent ús del concepte de “Bildung” per conceptualitzar l’ALE. El concepte, arrelat en la tradició de la Il·lustració i el Nordic Folkbildning, preveu una educació, orientada a tots els aspectes del desenvolupament de les persones, comunitats i societats (dimensions ètiques, emocionals i científiques) d’una manera holística.

ACEFIR i 10 socis més d’arreu d’Europa participem en aquest PROJECTE on la digitalització, la sostenibilitat, la democràcia i l’educació són competències bàsiques.

 

El projecte Bildung d’EAEA ha llançat el seu primer resultat de projecte, proporcionant una visió general completa de per què necessitem un enfocament basat en Bildung en l’aprenentatge i l’educació d’adults. Aquesta publicació és la primera part d’una sèrie de sis números que explora Bildung i diferents temes temàtics. 

Més informació AQUÍ

 


 
 

 

 
 
 
 

EPALE publica a la seva web el nostre mètode per a l’aprenentatge del Català  “El nostre món”. La publicació consta de 3 volums i es pot trobar a Google Books .