Home » Realitzats

MANIFEST PER A L'APRENENTATGE D'ADULTS AL SEGLE XXI : EL PODER I L'ALEGRIA D'APRENDRE

WIDHT _Training Course_Programme

WIDHT _Training Course_Programme

Curs sobre educació transformadora per a la ciutadania global. El curs tindrà lloc al llarg de quatre setmanes entre setembre i octubre; més informació al programa adjunt. Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb raffaela.kihrer@eaea.org (data límit el 27 de juliol).

 

 

CERCLES D’ESTUDI

-Conversa en Anglès: Grup de conversa en llengua anglesa. Practicar de manera informal i millorar la pronúncia i la fluïdesa.

-Cercle d’estudi d’aprofundiment de la llengua i la literatura catalana.

-Tastets d’informàtica

Organitza ACEFIR.

 

MODUL ORAL

Recurs per a l’aprenentatge del català. Adreçat principalment a totes aquelles persones que volen dedicar una part del seu temps a ensenyar el català de forma oral, primer pas d’un bon aprenentatge.

 

Realitzats

 • Projecte SEA– Specialization for European Teachers of Basic Skills for Adults

Associació d’aprenentatge dins el programa Grundtvig / LLP que reuneix els investigadors europeus, les institucions de formació de professors i proveïdors d’educació de formació bàsica per a adults. Octubre 2013-Maig 2015.

https://seabasicskills.wordpress.com/

 

 

 • Projecte ALFIE (2011-2013)- Alphabetization of Immigrants to Europe (ALFIE)

Coordinador: VOX (Noruega)
Partners: ACEFIR (Catalunya-Espanya), AKROTEA (Suïssa), Albeda College (Holanda) i Universitat de Reykjavik (Islàndia).

Els objectius d’aquest projecte són:

-Identificar els punts forts i les punts dèbils en l’aplicació dels programes d’alfabetització dels països involucrats.

-Identificar les propostes pedagògiques i els models i les eines didàctiques que han tingut èxit i que siguin transferibles.

-Presentar una visió global de l’estat de professionalització de la gent que alfabetitza als països implicats en el projecte i identificar bons models, propostes transferibles i possiblitats de millora.

-Fer un petit resum de recomanacions de polítiques preliminars que seran difoses més enllà dels països que formen part d’ALFIE, gràcies a la connexió del projecte amb l’EBSN.

-Crear una llista de temes que haurien de ser l’objectiu de futurs estudis, recerques i desenvolupament dins el programa Lifelong Learning de la UE.

https://alfieproject.wordpress.com/

 

 • LILLA – Grundtvig2 (2006-2008)

L’aprenentatge dels adults en l’àmbit rural. Projecte europeu juntament amb Holanda, Portugal, Islàndia, Noruega i Suècia.

http://slideplayer.com/slide/1645698/

 

 • GLOP’S (La Gestió, la Organització i Programació dels centres municipals d’educació d’adults) 2004

Conferència Internacional de Torroella de Montgrí.

Un cop acabada la conferència es va elaborar un CDROM amb tot el material que en va sortir, amb totes les ponències i les conclusions finals.

 

 • PEFETE (2003-2006)

Xarxa europea de ‘Gent Gran i Educació’, juntament amb 15 països europeus. 3er. any del projecte.

 

 • Projecte EUR-ALPHA

La xarxa Eur-Alpha pretén donar suport i desenvolupar bones pràctiques en alfabetització a Europa. La xarxa la formen 15 socis d’11 països, entre els quals hi ha ACEFIR.

Web del projecte:http://www.eur-alpha.eu/?lang=en

 

 • EAEA- REgional NetWorking for Adult Learning in Europe (2014)

El projecte reuneix els representants i proveïdors d’educació d’adults de les dues regions amb menor desenvolupament (Europa del Sud i Europa central i oriental) per donar l’oportunitat d’intercanviar les seves experiències i reptes en la nova agenda europea per a l’aprenentatge d’adults.

www.eaea.org/en/projects/eaea-coordinated

 

 •  Projecte FOR.ME

Projecte transfronterer amb GRETA Catalogne de Perpinyà i ACEFIR. Amb el suport del Conseil General Pirenees Orientales i el Departament d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya (Casa de Perpinyà).

L’intercanvi transfronterer d’experiències i bones pràctiques entre els formadors té com a objectiu la població amb un baix nivell de formació, tant al territori nord com al territori sud, i pretén:

-facilitar l’integració social.

-facilitar l’ocupació

-ampliar l’espai de recerca de feina i/o de formació: afavorir la mobilitat

 

 •  Projecte LES CLEFS

Projecte sobre alfabetització.

Web: http://www.gretaperpignan.fr/CLEFS/

 

 •  Pla Intermunicipal (2007-2009)

Suport als ajuntaments per a l’elaboració del Pla Local d’Aprenentatge d’Adults.

 

 •  Xarxa EduGran (2006-2009)

Recerca sobre ‘l’aprenentatge i la qualitat de vida de la gent gran a Catalunya’.

 

 •  MEMENTO – Grundtvig2 (2006-2008)

L’aprenentatge dels adults a través de l’Art. Projecte europeu juntament amb Regne Unit, Bèlgica, Estònia, Grècia i Polònia. ACEFIR treballa en l’assessorament a l’entitat representant d’Espanya (TACA).

 

 •  IFLA (2006)

Reunió de la Federació Internacional de Biblioteques (IFLA) a Girona.

Del 2 al 5 de març de 2006 es va celebrar a Girona la reunió de l’IFLA amb motiu de la preparació de la conferència internacional que tindrà lloc a Seül el setembre d’aquest any. Des d’ACEFIR ens complau haver-los donat suport en l’organització de les jornades.

 

 •  NAVIGATOR (2005)

Edició d’un manual per a l’aprenentatge de preparació de projectes GRUNDTVIG2.

 

 •  MEMORANDUM L.L.L (2001)

Debat a escala europea per tal de posar en funcionament l’educació i la formació al llarg de la vida a nivell individual i institucional dins tots els àmbits de la vida pública i privada

 

 •  GENT GRAN GENT ACTIVA (1996-1998)

Projecte coordinat per l’oficina EAEA (European Association for Education of Adults) de Barcelona entre el 1996 i el 1998. Després de tancar aquesta oficina, es crea ACEFIR per tal de continuar amb els objectius que l’EAEA Barcelona tenia marcats i, per tant, es fa responsable del projecte.

Els resultats s’han donat a través de la xarxa PEFETE, de la qual ACEFIR n’és sòcia, i el projecte “La millora de la qualitat de vida de la Gent Gran a través de l’Educació” (xarxa EduGran).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Close
loading...